Ronde van Italië vanuit Utrecht!

 

Voor liefhebbers van de wielersport is de Ronde van Italië, oftewel de Giro D’Italia, een absoluut hoogtepunt. Meer dan drie weken op rij worden er wedstrijden verreden en het is altijd geweldig om het drama in de gaten te houden. Dopingschandalen, renners die elkaar niet uit kunnen staan en teams die het materiaal keer op keer niet voor elkaar hebben. Het is en blijft een genot om naar te kijken.

Maar is het zo leuk om de wedstrijden in je eentje te kijken omdat je vrouw er geen interesse voor heeft? Omdat je geen vrienden kunt vinden die tijd hebben, of zin kunnen maken om de wedstrijden met je te kijken? Dat is het natuurlijk niet en dat is een bekend probleem voor veel liefhebbers van de wielersport. Fans van voetbal zijn veel makkelijker te vinden. Daarom organiseren we vanaf 2018 een manier om alle wedstrijden te kijken vanuit Utrecht. Samen met alle andere mensen die interesse hebben.

Hoe gaan we dit regelen?

We hebben een centrale locatie in Utrecht gevonden waar we een bar zullen plaatsen. Naast de locatie zitten verschillende eetgelegenheden waar eten gehaald kan worden. We zorgen voor een grote projector en een groot scherm op de locatie, met een terras aan de achterzijde waar eventueel gerookt kan worden. De locatie is volledig van ons tijdens de Giro. Dat betekent dat we de deuren pas hoeven te sluiten wanneer iedereen weg is.

We vragen geen entree tijdens de wedstrijden van de tour. We hebben besloten om zelf drinken te verkopen op de locatie (en hebben hier een vergunning voor aangevraagd), en met dat geld hopen we de kosten eruit te kunnen halen. Daarnaast hebben we een aantal sponsoren gevonden, die reclame op de locatie zullen tonen. Hierbij kun je denken aan pennen met namen van een bedrijf, of glazen met een merknaam van een bekend merk. We zorgen ervoor dat het niet storend zal zijn.

We willen iedereen vragen om gewoon netjes met de locatie om te gaan. Ruim de zooi op die je maakt, verniel niets. Op die manier kunnen we het namelijk volgende jaren op eenzelfde manier organiseren, zodat we er een landelijk hoogtepunt van kunnen maken. De locatie biedt genoeg ruimte voor 250 man, maar is uit te breiden naar 500 wanneer dit nodig blijkt tijdens het uitzenden van de wedstrijden van de Giro.

Vrijwilligers en hulp

Je hoeft je niet aan te melden als vrijwilliger. We willen het namelijk kleinschalig achter de schermen houden en gebruiken daarom alleen de mensen die we kennen. Een bijdrage zou wel wenselijk zijn. We zullen op de locatie zelf een fooienpot neerzetten voor de mensen die een bijdrage willen doen aan het project. Wanneer dit het succes zal hebben waar we op hopen, zullen we volgend jaar ook andere opties geven om geld te storten. Hiervoor moeten we eerst een vereniging of organisatie opzetten. Dat hebben we op dit moment nog niet gedaan, omdat we eerst willen zien hoeveel mensen er op de eerste keer afkomen en of het de moeite waard is om hier mee verder te gaan in de toekomst.

 

Lees meer